Es fa un èmfasi especial a la col·laboració, la creativitat i les estratègies per gestionar el conflicte. Afrontar les dificultats que comporta compartir la creació musical espontània es relaciona amb escenaris en què les alumnes es mouen  constantment. La importància de les emocions a l’hora de fomentar la convivència i el respecte s’adapten pensant en l’edat, maduresa i configuració del grup classe. L’activitat convida a valorar les possibilitats i limitacions d’utilitzar la música com un element que es presenta com a catalitzador d’altres aprenentatges i intervencions. 

Objectius

L’objectiu és mostrar la connexió que es pot establir entre el joc rítmic i el descobriment, des de la conversa, d’aspectes relacionats amb les emocions, els sentiments i la seva incidència als valors de l’alumnat de primària i secundària.

Una combinació dels cercles de percussió i la improvisació entesa des de la musicoteràpia creativa afavoreix la creació d’un espai en què es presenten propostes que conviden al descobriment i la reflexió al voltant de les emocions i com incideixen en la salut mental de l’alumnat.

L’objectiu de la sessió és presentar recursos a les educadores i educadors participants per facilitar el:
Crear un espai de connexió des de la pulsació compartida.
Reflexionar al voltant d’un futur possible.
Convidar a actuar amb respecte envers els altres i l’entorn.
Descobrir significats al moment en què es troba l’alumnat.
Animar les participants a responsabilitzar-se del seu futur.

Continguts

L’assoliment de l’objectiu es realitza mitjançant la proposta lúdica en què el joc rítmic és el punt de partida per arribar a converses o presentacions de part del formador d’estratègies, sempre pensat en el benestar de la meva formació.

· Jocs de connexió.

· Jocs per reconèixer el valor de les participants.

· Jocs per afavorir diàleg.

· Jocs per il·lustrar com gestionar els nostres canvis i els del nostre entorn.

· Jocs per identificar que ens fa “especials”.

· Jocs per verbalitzar el que les participants consideren fonamental.

· Jocs per mostrar el valor i la confiança que dones a les nostres amistats.

Imparteix

Email