Arnau Tordera

Arnau Tordera és compositor, guitarrista, cantant i actor.

Llicenciat en filosofia per la UAB, s’ha format musicalment estudiant composició a l’Esmuc, música moderna al Taller de Músics de Barcelona i guitarra clàssica al Conservatori de Vic.

L’any 2010 va formar, juntament amb Maiol Montané, Jaume Coll i Arnau Burdó, el grup Obeses, amb els quals ha publicat els discs ​Obesisme Il·lustrat​(2011), Z​el​(2013) i ​Monstres i Princeses​(2015). El seu treball de final de carrera de l’ESMUC va consistir en la realització de l’espectacle ​Obeses 3D​, que va significar la presentació del disc ​Monstres i Princeses​, conjuntament amb la Banda Municipal de Barcelona. Com a compositor, ​Arnau Tordera​ha realitzat arranjaments per a diferents obres teatrals i cinematogràfiques i, com a actor, va formar part de la producció de l’obra de Dürrenmatt F​rank V​al Teatre Lliure, dirigida per Josep Maria Mestres.

Inicia els estudis de música al Conservatori Municipal de Música de Sant Cugat del Vallès i els continua al Conservatori Professional de Terrassa, on cursa el Grau Mitjà de Piano i de Violoncel, i obté el Premi d’Honor de Piano i Menció d’Honor de Música de Cambra. Posteriorment, fa el Grau Superior de Piano al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona i al Conservatori Superior del Liceu amb el pianista Miquel Farré, i obté Menció d’Honor de Grau Superior.

Paral·lelament, ha estudiat direcció coral amb Elisenda Carrasco, Xavier Sans, Mireia Barrera, Xavier Puig, i l’any 2013 es Graduat en direcció de cor a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) on estudia amb Josep Vila i Casañas i Johan Duijck. Ha estat professor de Cant al Conservatori de Terrassa i actualment és professor d’Harmonia a l’escola de música Aula de So de Sant Cugat del Vallès.

Ha col·laborat amb la Fundació “la Caixa” com a pianista i director muntador en els concerts participatius del Rèquiem de Mozart i el Messies de Haendel i, des del 2011, també col·labora amb el Servei Educatiu de L’Auditori de Barcelona com a director en el projecte Cantània. Sovint és convidat per impartir cursos i tallers per a diferents entitats i festivals (FCEC, Corearte…).

Ha estat correpetidor i subdirector del cor Lieder Càmera, pianista acompanyant del Cor Infantil de l’Orfeó Català, pianista del Cor Jove Nacional de Cataluya (CJNC) i, actualment és pianista i director del Cor Infantil Sant Cugat, director del cor femení Aglepta i de la Coral Sinera. Des de setembre de 2016, és director titular de la Coral Sant Jordi.

Tallers a tara·la 2019