Tocant t’ho canto és un mètode d’ensenyament, d’aprenentatge i de gaudi de la música destinat a cobrir unes necessitats educatives (en l’àmbit escola reglada i classes de música extraescolars), socials (de lleure, de la necessitat essencial de fer música), inclusives (posant la música a l’abast, també, de persones amb diversitat funcional), i de ciutadania (en l’àmbit familiar).
El mètode està format per 10 cançons en format vídeo que cada persona pot interpretar tocant instruments o cantant (o ambdues coses alhora). A cadascun dels vídeos s’hi pot escoltar la cançó alhora que es poden visualitzar tots dels rols (els “músics”) que l’interpreten.
Cada vídeo-cançó porta adjunt un material didàctic i pedagògic (en PDF descarregable) on s’exposen els continguts i les possibilitats, i també s’acompanyen de videotutorials on es mostra el paper que juga cada intèrpret que apareix a la cançó.

En aquest material (PDF i tutorials) s’explica el procés per aprendre totes aquestes interpretacions, la lletra, l’estructura de la peça, les indicacions, etc. Així, les persones que utilitzin aquest mètode poden aprendre tots els rols, practicar-los i interpretar-los, ja sigui individualment (utilitzant el vídeo-cançó com a play along) com col·lectivament (en un entorn educatiu escolar, social o familiar).

 

Santi Carcasona

Músic polifacètic. Professional des de 1998.
Com a baterista ha treballat per diversos artistes i bandes (tant en directe com en estudi), ha tocat en programes de TV (Buenafuente, El Número Uno,…) i en musicals com Grease o Spamalot, entre altres.
En l’àmbit de la divulgació va ser redactor en cap de la revista Batería Total durant 5 anys. L’any 2011 va començar la seva faceta de facilitador de Drum Circles i dinàmiques musicals col·lectives (després de formar-se a USA amb els millors referents de la disciplina – Arthur Hull, Kalani, Mary Knysh, John Fitzgerald, Ping Ho i Mary Tolena, entre d’altres). Actualment és endorser de la marca Remo (USA).
Des de 2013 s’especialitza en el treball amb boomwhackers.
Ha impartit diverses formacions per a docents i ha realiytzat tres masterclass a Operación Triunfo (edicions 2017, 2018 i 2020).