Com la música pot inspirar la pintura? I, com la pintura pot inspirar la música?

Us presentem algunes idees per realizar plàsticament a l’aula a partir de les músiques dels Quadres d’una Exposició de Modest Mussorgski. És una activitat pensada per mestres d’infantil, primària i escoles de música.

Núria Palau i Vanessa Linares

NÚRIA PALAU: Mestra, compositora i pianista. Està llicenciada en Belles Arts (UB),i és mestre en educació musical (UB). Ha fet el  Bachelor en rítmica Dalcroze al Conservatori El Musical de Bellaterra. És profesora de postgrau de música, creativitat i moviment (Universitat Ramon Llull – El Musical, Bellaterra) i mestra de música en educación infantil, primària i secundaria a l’Escola GEM de Mataró. És autora de materials didàcits, contes i músiques a Bellaterra Música Editorial.

VANESSA LINARES: Va estudiar Belles Arts a Barcelona i es va especialitzar en disseny gràfic. Actualment treballa com a pintora, il.lustradora i dissenyadora gràfica. La seva obra és íntima, tendra, innocent i a vegades també inquietant. Són seus els “Guspirus”, uns personatges amb ulls grans que apareixen en la majoria de les seves pintures i aquarel.les. Aquests essers a vegades semblen humans i a vegades no sabem com definir-los. Tenen mides molt diferents i colors molt vius. En tot cas ens agraden molt perque ens fan somiar, viatjar i perdre’ns en bonics boscos. Ha exposat en galeries com  Jordi Barnadas, Plom Gallery, Espai B, Ici et là… i ha publicat diferents materials amb Bellaterra Música Editorial.