Petjades Sonades és un disc de cançons infantils que ens convida a convertir-nos en diferents animals (l’elefant, el pingüí, el mussol, el cavall…) i en algún que altre personatge (astronauta, pirata…). Amb aquestes cançons aprenem d’una manera moguda i sonada els diversos aspectes corporals, emocionals, socials, intel·lectuals i musicals dels animals. El punt de partida és el moviment sonat, les petjades que sonen quan cada animal es mou: les petjades sonades.
A la xerrada es presentarè la “Guia d’experiències musicals”, que ens planteja diverses activitats per desenvolupar a partir de les cançons i estan estructurades des de les diferents facetes de l’ésser humà:
Cos Físic: experiències dirigides a investigar el llenguatge del cos (habilitats motrius i qualitats físiques).
Cos Emocional: experiències dirigides a explorar el llenguatge de les emocions (sentiments, emocions, desitjos i actituds).
Cos Social: experiències dirigides a explorar el lenguatge de la sociabilitat (la relació amb els altres).
Cos Mental: experiències dirigides a desenvolupar el llenguatge de la ment (aptituds analítiques i transmissió de coneixements).
Cos Musical: experiències dirigides a la pràctica del llenguatge musical (compassos, valors rítmics, frases, formes, dinàmiques…)

La xerrada està dirigida a mestres d’infantil, del cicle inicial i de l’especialitat de música que vulguin incorporar el llenguatge musical i corporal a l’aula d’una manera integral, natural i global.
Anim(al)eu-vos!

Ana Navarro Wagner

Mestra de música per la Universitat de Granada, Certificada en el mètode Dalcroze per l’Institut Joan Llongueres de Barcelona, Màster en Musicoteràpia per la Universitat d’ Aalborg, Coordinadora del Sistema Río Abierto (moviment, teràpia psicocorporal i transpersonal), participant del procès SAT de Claudio Naranjo. Em dedico a oferir espais per viure experiències musicals: classes de música, la coral, sessions de moviment, concerts. Per mi la música és moviment, el moviment és música i, només pel fet d’estar vius, som moviment, som música. “Musiquejo” per encarnar les emocions, els pensaments, el moviment i la socibilitat que ens caracteritza com a éssers humans.


Editorial de música Boileau

L’Editorial de Música Boileau és l’editorial musical en actiu amb més antiguitat de l’Estat espanyol. El seu fundador, Alessio Boileau Bernasconi la va inaugurar l’any 1913 a partir del seu taller de gravat i estampació. Des de llavors, i durant més de cent anys de vida, el seu catàleg s’ha anat ampliant fins a recollir més de 4000 títols.

Sota la tutela de quatre generacions ha presenciat i s’ha sabut adaptar a diferents moments històrics més o menys convulsos, ha estat observadora de la inherent evolució tecnològica que comporta el fet d’estar en actiu durant més d’un segle, ha seguit les orientacions musicals i els gustos predominants de la societat a la qual ha servit a cada moment, i ha participat activament en la vida social, musical i cultural de la ciutat. A més, perviu en els records de la majoria dels estudiants de música del nostre territori, gran part dels quals ha iniciat els seus estudis amb els materials de l’editorial.