El SCIC (Secretariat de Corals Infantils de Catalunya) presenta el Cançoner “Nas de Pallasso”, amb poemes de Miquel Desclot musicats per Anna Capmany. Aquest cançoner s’edita en el marc de de les activitats regulars del SCIC i per celebrar el 50è Juguem Cantant, la trobada anual de les corals de petits. Així, aquest cançoner ofereix respertori molt divers sobre els grans personatges del circ (els pallassos, els mims, els trapezistes, contorsionistes, i tants d’altres) que pot ser cantat per a nens i nenes des dels 5 anys fins als 10 o 12 anys.

Són cançons amb entitat pròpia, atractives i actuals, que es poden utilitzar com a recurs didàctic a l’aula i com a cançó de concert. El seu vocabulari exquisit, musicalitat i frescor els fan garantia d’èxit per a ser cantats i compresos pels infants.

Secretariat de Corals Infantils

La presentació anirà a càrrec de la Laia de las Heras (Barcelona, 1980)

Cantaire ja de ben petita, realitza els estudis musicals al Conservatori Professional de Badalona en l’especialitat de flauta de bec. És també titulada superior en Història de l’Art i Musicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estudiat direcció coral en els cursos de la FCEC amb Elisenda Carrasco, Xavier Puig, Eva Martínez o Xavier Sans, entre d’altres. Ha assistit a diversos cursos de direcció amb mestres com Pep Prats, Lluís Vila, David Azurza, Basilio Astulez, Josep Vila, Martin Schmidt i Johan Duijck.

Des del 2001 és directora del Cor Infantil de la Coral Sant Jordi.

Des del 2003 fins el 2017 va dirigir el cor mixt i els cors infantils de l’Escola Gymúsic de Barcelona. També fou sotsdirectora del Cor Voxalba de l’any 2019 al 2021.

Del 2007 al 2012 fou membre de l’Equip Tècnic del SCIC (Secretariat de Corals Infantils de Catalunya), i l’any 2013 va dirigir la cantata “L’hora perduda” amb música de Jordi Domènech i poemes de Joana Raspall a l’Auditori de Barcelona. L’any 2017 va dirigir el concert que el cor del SCIC realitzà a l’Europa Cantat Junior de Lyon.

Actualment és professora de Llenguatge musical, Cant coral i Flauta de bec a l’EMM Can Ponsic de Barcelona i des del 2021 en dirigeix el Cor de dones de L’Arc.

El setembre de 2022 va començar a dirigir l’Orfeó Laudate de Barcelona i des del setembre de 2023, el Cor Virtèlia Barcelona.

El SCIC (Secretariat de Corals Infantils de Catalunya) és una federació que té com a finalitat fomentar la pràctica del cant coral infantil, vetllar per la seva qualitat, coordinar i promoure activitats per a les corals que en són membres i ajudar perquè el cant coral sigui un element fonamental en la formació dels infants. Per la seva tasca i trajectòria, el 2017 va rebre el Premi Nacional de Cultura, coincidint amb les celebracions del 50è aniversari de la federació. També ha estat reconegut amb la Creu de Sant Jordi i amb la Medalla de Plata al Mèrit en les Belles Arts.

Avui, el SCIC l’integren al voltant de 80 corals que representen un total de 2.500 cantaires de 4 a 16 anys de corals de Catalunya, València i Andorra.

El Secretariat de Corals Infantils de Catalunya es va crear el 1967 a partir d’un grup de mestres i directors que van sentir la necessitat de coordinar-se entre ells i treballar plegats pel cant coral infantil. El 16 d’abril d’aquell any, es va organitzar la primera trobada de Corals Infantils de Catalunya a Manresa, amb l’assistència de 600 cantaires d’11 corals. Des d’aleshores, ha treballat des del voluntariat i l’associacionisme per fomentar el cant coral infantil a Catalunya. La formació, la cura de repertori i les activitats per a les corals són les seves tres principals vies d’acció.