Etapa 7-9 anys, Inclusiu, Adults

Xerrada presentació amb Marcus José Vieira sobre Batucanetes, un mètode de percussió amb bolígrafs.

 

 

WEB

Marcus José Vieira

És músic i educador musical, llicenciat en Música per la Universitat Estatal de Londrina (Brasil).
Ha treballat en diferents contextos i amb diferents grups d’edat, des d’infants com gent de la tercera edat.
Des del 2014, s’ha dedicat a l’estudi de la percussió alternativa i ha impartit cursos presencials i on-line per a educadors. Ha ofert conferències i tallers presencials a centenars de professors en més de 30 ciutats de Brasil i Espanya. D’altra banda, més de 60.000 educadors de més de 20 països han passat pels seus cusos on-line.
És el creador dels cursos Musicopos, Batucatudo, Batucanetas i Bê-á-bá (guitarra, ukelele, pandereta i xilòfon) i autor dels llibres Batucanetas, Batucabaldes i Nhoc-nhoc: el petit llangardaix que volia volar.
A partir de l’estudi de tècniques alternatives de percussió va desenvolupar les seves pròpies tècniques per ensenyar percussió amb gots.Harmony Games- Oriol Ferrer

Harmony-Games, la colección para aprender música jugando, nació el año 2012 con el objetivo de ofrecer nuevos recursos pedagógicos a los profesionales de la educación musical. Su principal impulsor, Oriol Ferré, entusiasta de los pequeños inventos, siempre ha disfrutado experimentando con diferentes materiales y diseñando sus propias creaciones. Por ello, convencido de que la innovación no sólo es posible sino que también es necesaria, puso manos a la obra en este proyecto. Los productos de la colección Harmony-Games permiten desarrollar la observación y el análisis abstracto, trabajar la imitación de patrones o experimentar con nuevas posibilidades metodológicas. Pero sobre todo, son unos materiales interactivos que tienen el atractivo de poder ser manipulados: algunos se pueden pintar con rotuladores de pizarra “velleda”, otros pueden apilarse, o replegarse sobre sí mismos, o encajarse como un puzzle, o incluso percutir a fin de generar música. Vasos musicales, cubos mágicos, tarjetas armónicas y una larga serie de materiales didácticos … En definitiva, un conjunto de herramientas dinámicas, lúdicas y estimulantes que seguro facilitarán la tarea de los profesores de educación musical. El fomento de la creatividad a través del juego (un nuevo enfoque en educación musical) Los diferentes materiales de Harmony-Games pretenden generar un ambiente de trabajo que favorezca el potencial creativo del alumno; un entorno favorable al intercambio de experiencias formativas. Crear, inventar, transformar y modelar a través de diferentes técnicas; la mejor manera de aprender. Así lo sentenciaba Sir Ken Robinson: “el proceso de tener ideas originales que tienen valor menudo resulta de la interacción de las perspectivas de diversas disciplinas”. Harmony-Games ha sido presentado en diversos espacios de formación y difusión del sector, donde ha tenido una fantástica acogida por parte de los docentes.La Musca- Marta Amigó

“La Musca” ofereix serveis i productes per a la difusió cultural en diferents suports.
Estem ubicats a la Conca de Barberà, per tant, la nostra tasca de difusió parteix del Camp de Tarragona i s’estén per tot Catalunya.
Volem difondre, no només en format paper, tot el que ens ofereixen els actius culturals del nostre territori (art, paisatge, patrimoni i turisme) i així ser una plataforma de divulgació cultural i, al mateix temps, una eina per a totes aquelles persones que vulguin editar els seus propis materials o personalitzar productes.
Creiem en el territori, i per això apostem fort pel concepte d’editorial de proximitat i treballem preferentment amb autors, empreses, entitats culturals i institucions del nostre entorn.
Tots els nostres productes es podran adquirir properament a través de la botiga on-line d’aquesta pàgina web i a través del circuit de llibreries i papereries del territori.