Escoltar la música d’un nen és estar en sintonia amb els seus ritmes i melodies. Es tracta de compartir i gaudir d’una experiència que recompensa mútuament”

 

Sonarium és un espai de descoberta a través d’una instal·lació d’experimentació sensorial on el llenguatge el percevem a través dels sentits. Hem creat un espai de joc per a nens/nenes de 0 a 4 anys, on el so és el protagonista. Per a fer-ho ens hem ajudat d’instruments musicals afinats instal·lats en diferents estructures, que permeten als infants acostar-s’hi d’una forma fàcil i natural.

Un dels objectius de Sonarium, i potser el més important, és passar-ho bé. En aquesta edat no es tracta de convertir-se en nens-músics, sinó de fer-los jugar amb la música, tocar instruments i despertar-los el llenguatge de la música, seguint el seu instint de crear autèntiques obres d’art expressives i comunicar-se en un nivell més enllà de les paraules. .

El material està dissenyat perquè els infants puguin experimentar amb creacions sonores al costat dels seus pares i mares, tutors, etc.

Les estructures sonores han estat dissenyades per jugar des de la perspectiva d’un infant, tenint en compte tres factors:

. En primer lloc, tenir en compte la psicomotricitat dels nens/nenes de 0-4 anys.

. En segon lloc, tots tenen un disseny inclusiu i acollidor que crea harmonia.

. En tercer lloc, s’utilitzen instruments musicals afinats i de qualitat instal·lats en estructures que faciliten la manipulació dels nens i ajuden al joc de so.

Les estructures sonores estan ordenades i s’agrupen de manera que creen equilibri.

Però el més important és que tots ho passen molt bé. Qualsevol camí adequat per a un infant s’ha d’explorar amb alegria i riure, i quina millor manera de fer-ho que amb música.